Vrijstellingen

Vrijstellingen

Zijn er nog andere +3,5 ton voertuigen die geen tol moeten betalen?

Naast de vrijstellingen zijn er een aantal categorieën die buiten de kilometerheffing vallen: zelfrijdende werktuigen, oldtimers, lesvoertuigen en Y nummerplaten. Die categorieën zijn aan welbepaalde strikte bepalingen onderworpen. Meer details hierover zijn te vinden op de pagina vrijstellingen/buiten de KMH.

 

Moet paardenvervoer ook kilometerheffing betalen?

De kilometerheffing in België is van toepassing op alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton (en N1/BC voertuigen), welke goederen zij ook vervoeren. In dat verband zijn ook vrachtwagens ingericht voor paardenvervoer – privé of competitie- onderhevig aan de kilometerheffing. Zij moeten dus een ingeschakelde OBU op alle wegen van het grondgebied hebben. Er zijn enkele uitzonderingen die te vinden zijn op de ‘vrijstellingen’ pagina van deze website
Een voertuig zonder OBU kan tot 2.400 € per dag beboet worden. Die som kan zelfs onmiddellijk opgevraagd worden door de gewestelijke mobiele controle teams.

Moet er kilometerheffing betaald worden voor old timers?

In België is geen kilometerheffing van toepassing op old timer voertuigen van meer dan 25 jaar (KB van 15/3/’68 op de technische uitrusting van voertuigen). Voertuigen die in België geregistreerd zijn, moeten een O-nummerplaat hebben om zonder OBU te magen rondrijden.

Buitenlandse old timer vrachtwagens die voorwaarden van het KB vervullen vallen automatisch buiten het toepassingsgebied en mogen zonder OBU rondrijden.

Het is belangrijk om te weten, dat old timers volgens hoger vermeld KB geen goederen mogen vervoeren. Indien zij het wel doen en gedetecteerd worden door de controlesystemen, kan de boete oplopen tot 2.400 € per dag. Documenten vervalsen om het voertuig als old timer te laten doorgaan kan boete opleveren tot 3.000€ per dag.

 

Zijn handelaarsplaten (Z-platen) vrijgesteld, en indien niet: welke waarden moet ik ervoor ingeven?

Handelaarsplaten zijn niet vrijgesteld van kilometerheffing. Vrachtwagens met Z-nummerplaten (testritten, ritten van en naar de vrachtwagenkeuring moeten de OBU registreren met de hoogste gewichtsklasse en de laagste emissieklasse van de vrachtwagens waar u in de toekomst ooit mee zult rijden onder deze Z-nummerplaat. Dit kunnen de waarden van twee verschillende vrachtwagens zijn. U moet de voertuigdocumenten van die twee betreffende voertuigen scannen om de emissie- en gewichtsklasse aan te tonen bij het registeren van uw Z-nummerplaten en OBU.

U riskeert een boete wanneer u de Z-nummerplaten en OBU gebruikt op voertuigen met een hoger gewicht of een lagere Euro-klasse dan in werkelijkheid werd geregistreerd op de OBU.

Welke voertuigen moeten geen tol betalen?

De wetgever voorziet expliciet een aantal categorieën die vrijgesteld zijn van tolheffing. Het gaat om voertuigen die uitsluitend gebruikt worden door defensie, de brandweer, de politie en medische diensten. Ook enkele specifieke categorieën zijn vrijgesteld, evenals voertuigen voor personenvervoer (personenwagens, bussen, campers,…). Bij samengestelde voertuigen is de tol alleen van toepassing als de trekker voor vrachtvervoer boven 3,5 ton bestemd is.