Toll4Europe zesde dienstverlener voor kilometerheffing in België


Op 7 december hebben de gewestregeringen en Sofico in België de toetreding van Toll4Europe als dienstverlener voor de kilometerheffing in België goedgekeurd. Toll4Europe wordt daarmee de zesde dienstverlener waarbij vrachtwageneigenaars een On Board Unit kunnen bestellen om de verreden kilometers op tolwegen in België te registreren en nadien te factureren.
Voorafgaand aan deze toelating diende de firma uitgebreide accreditatietests te ondergaan onder leiding van Viapass. Daarbij werd de nauwkeurigheid van de systemen geverifieerd, de communicatie met de systemen van Viapass en deze van de gewestelijke controlediensten, en werd de constante nauwkeurigheid van de geproduceerde gegevens nagegaan.
Toll4Europe – een samenwerking van T-Systems, Daimler en DKV Euro Service-en SHELL slaagde in alle tests en kan nu zijn On Board Unit in België aan de man brengen.
Vrachtwageneigenaars hebben nu de keuze uit 6 dienstverleners waarbij ze een OBU kunnen bestellen: Axxes, Eurotoll, Telepass, Tol4Europe, Total en Satellic.
Alle klantengegevens van de dienstverleners zijn te vinden op de pagina https://www.viapass.be/paraktische-informatie/praktische-informatie/ van de Viapass website.
Toll4europe zelf kan bereikt worden via www.toll4europe.eu