Nieuws

Eurotoll en Total bijkomende dienstverleners toegelaten voor de kilometerheffing in België

Net voor het jaareinde van 2017 werden Eurotoll en Total door de gewestregeringen en Sofico toegelaten als dienstverlener voor de Kilometerheffing in België. Vrachtwageneigenaars hebben nu de keuze uit vier dienstverleners waarbij zij een On Board Unit kunnen bestellen om de verreden kilometers op de betalende tolwegen in België te registreren.

Eurotoll en Total startten, voorafgaand aan de accreditatie, in juni 2017 met een reeks technische testen onder supervisie van Viapass. Die tests verifieerde de nauwkeurigheid van de gebruikte systemen, de communicatie met de systemen van Viapass en van de regionale controlediensten, en de voortdurende betrouwbaarheid van de gegevens. Beide operatoren doorliepen met succes het parcours van vier testronden en werden vervolgens door de drie tolheffende instanties aangenomen als dienstverleners.

Vrachtwageneigenaars die een OBU willen bestellen hebben nu de keuze uit (in alfabetische volgorde):

Verder kunnen OBU’s nog altijd verkregen worden via 128 verdeelpunten die over heel België verspreid staan. Een kaart met de precieze locaties is te vinden om de website van Satellic.be of via deze link https://www.satellic.be/nl-BE/servicepoints